neděle 5. dubna 2015

Velikonoční jidáše (od kamarádky :))


  • 500g polohrubé mouky
  • 100g másla
  • 250ml mléka
  • 1 kostka droždí
  • 1 vanilkový cukr
  • 50g cukru
  • 2 vejce
  • sůl
  • vejce na potření
  • med

Z vlažného mléka, kostky droždí a lžičky cukru necháme v hrnku vzejít kvásek. V míse si smícháme mouku, špetku soli, cukr, vejce a změklé máslo, poté přidáme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme v míse asi hodinu kynout. Po vykynutí si těsto vyndáme na vál rozdělíme na 8 dílů a tvarujeme dle libosti. Jidáše potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 15 minut na 200°C. Upečené jidáše potřeme medem.
Dobrou chuť ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat