- 450g hladké mouky
- 330g másla
- 100g lískových ořechů
- 50g vlašských ořechů
- 60g moučkového cukru
- 3 žloutky
- moučkový cukr na obalení

Nejdříve si v míse vyšleháme žloutky, cukr a změklé máslo, poté přisypeme mouku a na jemno nasekané ořechy a vypracujeme těsto, které necháme přes noc odpočinout v lednici. Než s těstem začneme pracovat, vyndáme ho z lednice, aby se zahřálo na pokojovou teplotu, stačí asi tak půl hodinky. Mezitím si připravíme mlýnek a nástavce. Pomocí mlýnku tvoříme stejné proužky, které stočíme do věnečků a vkládáme na plech vyložený pečícím papírem, těsto během pečení objem moc nezvětší, proto můžeme věnečky dávat blíže k sobě. Pečeme na 200°C dokud věnečky nezpevní. Ihned po vytažení z trouby je obalujeme v moučkovém cukru.
Žádné komentáře:
Okomentovat