- 1 směs pro přípravu dezertu
- 250ml smetany ke šlehání
- 250ml mléka
- mražené ovoce
- cukr
Obsah sáčku si rozmícháme cca ve 150ml mléka. Smetanu a zbylé mléko přivedeme k varu a přimícháme předem připravenou směs. Vaříme asi jednu minutu. Hotový dezert nalijeme do misek vypláchnutých studenou vodou, po vychladnutí uložíme do ledničky alespoň na 2 hodiny. Mezitím si v kastrůlku rozehřejeme ovoce s trochou cukru a mícháme, dokud nevznikne omáčka. Pokud by byla moc řídká, můžeme zahustit troškou škrobu.
Tím, že jsme misky nejdříve vypláchli studenou vodou, panna cotta se dobře oddělí
a lehce ji vyklopíme na talířek, pak jen přelijeme horkým ovocem a máme hotovo.
Dobrou chuť ;-)
Žádné komentáře:
Okomentovat