úterý 5. srpna 2014

Cukrárna Fregatta

Jak jsem se již v předchozím příspěvku zmiňovala, zaskočili jsme po slavnostním obědě i na něco sladkého. Impulsivně jsme se rozhodli pro výlet do Měchenic do cukrárny "Fregatta"(nad cukrárnou se nachází stejnojmenná restaurace, kterou můžete znát z pořadu Ano, šéfe). 

Já jsem notorický čokoholik, takže jsem zvolila tento extra čokoládový dort. Ve chvíli, kdy jsem se pro něj rozhodla a přistál mi na talířku mě napadlo, že vypadá až moc sladce a že to bude prostě cukr na husto, ale opak byl pravdou. Hodně mě překvapilo, že tak sladký jak vypadal nebyl, kombinace čokoládového korpusu a čokoládového krému byla prostě dokonalá.

Další dezert, který jsem měla možnost ochutnat a to od bratra byla jakási nugátová kostka a musím říct že nadýchaný nugátový krém byl opravdu výborný, zkrátka nugát jak má být.

Mamka má ráda ovocné dezerty, popřípadě nejlépe například jablečný závin a proto zvolila tuto jablečnou kostku. Po vrchní vrstvě želatiny s nastrouhaným jablkem nasledoval piškot a jemný vanilkový krém. U tohoto dezertu mě mile překvapila želatina, která měla asi díky jablkům výbornou chuť, někdy totiž u takovýchto dezertů želatina nemá prostě žádnou chuť, což vždy zkazí celkový dojem.

Taťka zvolil dezert, jehož jméno si nepamatuji a nenapadá mě ani jak ho pojmenovat, tak řekněme, že to byla taková polokoule z čokoládové pěny, která byla obalena čokoládovými hoblinkami a uvnitř skrývala višňové tajemství. Další skvělá věc pro milovníky klasiky jako jsou višně v čokoládě, ovšem v tomto případě v daleko kreativnějším a lahodnějším pojetí. 

Budete-li mít cestu kolem Měchenic, určitě se stavte ve Fregattě osladit si život. 
Dobrou chuť ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat