
- 4 l vody
- 380g cukru
- cca 190g bezových květů
- šťáva z 1 citrónu
- 1/2 - 3/4 lžičky sušeného droždí
- velký hrnec
V hrnci si nejprve převaříme vodu a počkáme až vychladne, mezitím můžeme přidat citrónovou šťávu. Když je voda už jen lehce vlažná přidáme cukr a mícháme až do úplného rozpuštění, přidáme droždí a nakonec bezové květy a vše překryjeme potravinářskou fólií, tak aby květy nevyplavaly ven a necháme minimálně 12 hodin. Po 12 hodinách si připravíme lahve a přes sítko do nich přelijeme limonádu. Skladujeme nejlépe v ledničce nebo na nějakém chladnějším místě. Pokud budete limonádu skladovat mimo lednici v pet lahvích, doporučuji neutahovat uzávěr úplně, protože droždí stále pracuje a lahev by mohla prasknout.
Dobrou chuť ;-)
Žádné komentáře:
Okomentovat