neděle 20. září 2015

Bazalkový cheesecake

  • 200g ricotty
  • 200g čerstvého sýru
  • 200g kozího sýru
  • menší hrst čerstvé bazalky
  • 1 vejce + 1 žloutek
  • 1 lžička cukru
  • špetka soli
  • extra panenský olivový olej

Najemno nasekanou bazalku, ricottu, čerstvý sýr, kozí sýr, vejce + žloutek navíc, cukr a sůl vyšleháme dohladka, nemáte-li moc výkonný šlehač, vložíme do kuchyňského robotu se sekacími noži, tím také snadno a rychle vznikne hladká hmota bez hrudek a všechny druhy sýrů se perfektně spojí. Hmotu nalijeme do dortové formy/hrnce/kastrolu o průměru 16 cm vyloženého pečícím papírem a postavíme do vyššího pekáčku s vodou (voda by měla sahat asi do poloviny výšky hrnce). Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 50-60 min, poté troubu vypneme, pootevřeme a cheesecake v ní ještě asi hodinu necháme. Nakonec vršek potřeme extra panenským olivovým olejem a podáváme se slanými krekry jako jsou TUC a podobně. 
Dobrou chuť ;-)




Žádné komentáře:

Okomentovat