čtvrtek 17. března 2016

Mrkvová polévka


  • 3 střední mrkve
  • kuřecí vývar nebo voda
  • sůl 
  • pepř
  • bazalka
  • chilli
  • máslo




V hrnci rozpustíme cca lžíci másla a přidáme mrkve, které jsme si předem nakrájeli na kostičky a zvolna restujeme, dokud nezačne mrkev pěkně vonět, pak přidáme 1-2 sběračky vývaru nebo vody a mrkev vaříme dokud nezměkne, trvá to alespoň 30 minut. Přidáme další 4-5 sběraček vývaru a vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Nakonec přidáme cca lžičku bazalky, půl lžičky chilli, sůl, pepř a nakonec zjemníme ještě jednou lžící másla. Toto množství surovin vystačí na dvě porce polévky, množství vývaru a mrkve můžete libovolně kombinovat, podle toho jak hustou polévku máte rádi. 
Dobrou chuť ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat