čtvrtek 31. března 2016

Roláda s pařížskou šlehačkou


  • 100g hladké mouky
  • 3 lžíce vanilkového pudinkového prášku
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 vejce - bílky a žloutky zvlášť
  • 100g cukru
Náplň:
  • 200ml pařížské šlehačky
  • jahody
  • maliny

Nejprve si z bílků vyšleháme tuhý sníh, poté si vyšleháme cukr a žloutky do světlé pěny. V další misce smícháme mouku, pudinkový prášek a kypřící prášek. Pak opatrně vmícháváme do žloutkové směsi vždy část bílků a část mouky. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 200°C asi 10 minut. Hned po upečení těsto i s pečícím papírem srolujeme a necháme vystydnout. 
Mezitím si vyšleháme pařížskou šlehačku a jahody si nakrájíme na malé kostičky. 
Vychladlou roládu rozvineme, potřeme pařížskou šlehačkou, posypeme ovocem a opět srolujeme. Roládu můžeme také ozdobit trochou šlehačky a ovocem, nebo ji můžeme jen jednoduše posypat moučkovým cukrem. 
Dobrou chuť ;-)



Žádné komentáře:

Okomentovat