- 100g hladké mouky
- 3 lžíce vanilkového pudinkového prášku
- 1 lžička prášku do pečiva
- 3 vejce - bílky a žloutky zvlášť
- 100g cukru
- 200ml pařížské šlehačky
- jahody
- maliny
Nejprve si z bílků vyšleháme tuhý sníh, poté si vyšleháme cukr a žloutky do světlé pěny. V další misce smícháme mouku, pudinkový prášek a kypřící prášek. Pak opatrně vmícháváme do žloutkové směsi vždy část bílků a část mouky. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 200°C asi 10 minut. Hned po upečení těsto i s pečícím papírem srolujeme a necháme vystydnout.
Mezitím si vyšleháme pařížskou šlehačku a jahody si nakrájíme na malé kostičky.
Vychladlou roládu rozvineme, potřeme pařížskou šlehačkou, posypeme ovocem a opět srolujeme. Roládu můžeme také ozdobit trochou šlehačky a ovocem, nebo ji můžeme jen jednoduše posypat moučkovým cukrem.
Dobrou chuť ;-)
Žádné komentáře:
Okomentovat